آئین نامه داوری مرکز داوری کانون وکلا دادگستری استان بوشهر

ارسال شده توسط ادمین در 8 آبان 1393 ساعت 00:20:06

آئین نامه داوری مرکز داوری کانون وکلا دادگستری استان بوشهر

آئین نامه داوری مرکز داوری کانون وکلاء دادگستری استان بوشهر

فصل یکم : کلیات

ماده 1- مرکز داوری کانون وکلاء دادگستری استان بوشهر که به موجب اساسنامه مصوب 16/8/92 هیات مدیره کانون وکلاء دادگستری استان بوشهر تشکیل شده است در مواردی که حل اختلاف به آن مرکز ارجاع می شود مطابق مقررات این آئین نامه و اساسنامه مرکز داوری رسیدگی خواهد کرد.

ماده 2 – در داوری های بین المللی رسیدگی مرکز علاوه بر مقررات این آئین نامه تابع قانون داوری تجاری بین المللی مصوب 1376 و در داوری های داخلی تابع مقررات مندرج در باب هفتم قانون آئین دادرسی مدنی مصوب 1379 می باشد.

ماده 3- به منظور اعمال مقررات اساسنامه مرکز داوری کانون و این آئین نامه , داوری بین المللی عبارت است از اینکه یکی از طرفین در زمان انعقاد موافقت نامه داوری به موجب قوانین ایران تبعه ایران نباشد. سایر موارد داوری داخلی محسوب می شود.

فصل دوم: تعاریف

ماده 4- ((مرکز )) در این آئین نامه به معنای مرکز داوری کانون وکلاء دادگستری استان بوشهر می باشد.

ماده5- ((مرجع داوری)) به معنای مرجع متشکل از یک یا چند داور است که زیرنظر مرکز تشکیل می شود.

ماده 6- ((خواهان )) به معنای یک یا چند خواهان و ((خوانده)) به معنای یک یا چند خوانده است.

فصل سوم: ابلاغ ها, مراسلات و مواعد زمانی:

ماده 7-کلیه لوایح و درخواست هائی که هر یک از طرفین دعوا تسلیم می کند و نیز اسناد منظم به آنها باید به تعداد طرف های دعوا و داورها به علاوه یک نسخه باشد, نسخه اخیر در دبیرخانه مرکز باقی می ماند, یک نسخه از کلیه مکاتباتی که مرجع داوری با طرفین دعوا انجام می دهد نیز باید به دبیرخانه مرکز تسلیم شود.

ماده 8- در داوری های داخلی ابلاغ اوراق از طرف دبیرخانه مرکز مطابق مقررات قانون آئین دادرسی مدنی مصوب 1379 به عمل خواهد آمد مگر اینکه طرفین در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رای داور پیش بینی کرده باشند.

ماده 9- در داوری های بین المللی ابلاغ اوراق و آراء به تشخیص دبیرخانه مرکز یا مرجع داوری میتواند از طریق تحویل در قبال رسید, پست سفارشی , پست سریع السیر , دورنگار, تلکس , تلگرام یا سایر طرق ارتباط از راه دور که متضمن ثبت و ضبط سابقه ارسال باشد انجام گیرد. تاریخ ابلاغ تاریخی است که اوراق توسط مخاطب یا نماینده او دریافت می شود. در صورتی که ابلاغ از طریق وسایل ارتباط از راه دور باشد, تاریخ ابلاغ تاریخی است که عرفاً اوراق از سوی مخاطب دریافت شده محسوب می شود.

ماده 10- مواعد زمانی مذکور در این آئین نامه از روز بعداز تاریخ ابلاغ شروع می شود اگر روز بعداز ابلاغ در کشوری که ابلاغ در آنجا صورت می گیرد تعطیل رسمی یا روز غیرکاری باشد مهلت از اولین روز بعد از تعطیل یا روز غیرکاری آغاز خواهد شد تعطیلات رسمی و ایام غیرکاری داخل در مهلت جزو مهلت محسوب می شود اگر آخرین روز مهلت در کشوری که ابلاغ در آنجا صورت گرفته است روز تعطیل یا غیرکاری باشد مهلت در پایان اولین روز بعداز آن منقضی خواهد شد.

 

فصل چهارم: شروع داوری

ماده 11- طرفی که می خواهد مرکز به اختلاف او مطابق مقررات این آئین نامه رسیدگی نماید باید درخواست رسیدگی را به دبیرخانه مرکز تسلیم کند دبیرخانه باید در قبال اخذ درخواست داوری رسیدی مشتمل بر نام و نام خانوادگی خواهان و خوانده و همچنین تاریخ دریافت درخواست به خواهان تسلیم کند.

ماده 12- درخواست داوری باید حاوی نکات ذیل باشد:

الف- تقاضای ارجاع اختلاف به داوری

ب- نام و نام خانوادگی , نام پدر و نشانی اقامتگاه هریک از طرفین

پ- توضیح ماهیت اختلاف و نیز اوضاع و احوالی که منجر به بروز اختلاف شده است

ج- تعیین مبلغ خواسته بنظر خواهان

د- شرط داوری یا موافقت نامه داوری

ه­ـ – قبول صلاحیت داوری که مرکز از بین فهرست داوران تخصصی تعیین خواهد کرد.

ماده 13- خواهان باید درخواست داوری و ضمایم آنرا مطابق ماده 7 این آئین نامه به تعداد نسخ لازم تنظیم و به دبیرخانه مرکز تقدیم کند خواهان باید هزینه های اداری مرکز را نیز در موقع تقدیم درخواست مطابق قواعد راجع به تعیین هزینه های داوری مرکز که در تاریخ تقدیم درخواست لازم الاجرا می باشد به دبیرخانه پرداخت کند.

ماده 14- چنانچه خواهان مفاد ماده 12 آئین نامه را در موقع تقدیم درخواست رعایت نکرده باشد دبیرخانه مرکز با صدور اخطاریه مهلت ده روزه ای را به منظور رعایت مفاد ماده مذکور به خواهان اعطاء می کند در صورتی که خواهان در مهلت مقرر تکالیف مندرج در ماده 12 آئین نامه را انجام ندهد دبیرخانه مرکز درخواست خواهان را رد کرده و پرونده را بایگانی خواهد نمود. رد درخواست از سوی دبیرخانه مرکز مانع طرح مجدد درخواست از سوی خواهان نمی باشد.

ماده 15 – دبیرخانه مرکز پس از دریافت درخواست داوری و ضمایم آن و همچنین وصول هزینه های مقرر نسخه ای از آن را جهت (( پاسخ به درخواست داوری)) به خوانده یا خواندگان با پست سفارشی ابلاغ خواهد کرد.

ماده 16 – چنانچه اختلاف موضوع درخواست داوری راجع به رابطه حقوقی باشد که قبلاً اختلاف دیگری در مورد همان رابطه بین همان طرفین مطابق مقررات این آئین نامه در مرکز طرح شده است, هیات امناء مرکز میتواند به درخواست هریک از طرفین ادعای مطروحه در درخواست داوری جدید را در داوری سابق ادغام کرده تا به هر دو ادعا تواماً نزد مرجع داوری واحدی رسیدگی شود. مشروط بر اینکه در داوری سابق هنوز قرارنامه داوری امضاء نشده و یا هیات امناء مرکز آنرا تصویب ننموده باشد. در غیراین صورت ادغام ادعاهای جدید در داوری سابق منوط به رعایت مفاد ماده 54 این آئین نامه می باشد.

فصل پنجم: پاسخ به درخواست داوری و دعوای تقابل

ماده 17- خوانده باید ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ درخواست داوری پاسخ آنرا به دبیرخانه مرکز تسلیم کند , پاسخ خوانده باید حاوی نکات ذیل باشد:

الف: نام و نام خانوادگی و نشانی اقامتگاه خوانده

ب: اظهار نظر در مورد ماهیت اختلاف و اوضاع و احوالی که منجر به بروز اختلاف شده است

ج: پاسخ به خواسته خواهان

د: چنانچه داوری مطابق مقررات آئین نامه بین المللی باشد اظهار نظر در باره قانون حاکم و زبان داوری.

هـ : اظهارنظر در مورد تعداد داوران و نحوه انتخاب آنها و همچنین معرفی داور اختصاصی خود از بین فهرست تخصصی داوران مرکز.

ماده 18- دبیرخانه می تواند به درخواست خوانده مهلت ارائه پاسخ را تمدید کند مشروط بر اینکه خوانده ضمن تقاضای تمدید مهلت در باره تعداد داوران و نحوه انتخاب آنها اظهار نظر کرده و در صورت لزوم داور اختصاصی خود را نیز مطابق مقررات این آئین نامه معرفی کند , در غیر اینصورت دبیرخانه مرکز مطابق مقررات این آئین نامه اقدام خواهد کرد.

ماده 19- پاسخ خوانده باید مطابق ماده 7 آئین نامه به تعداد لازم تنظیم و به دبیرخانه مرکز تقدیم شود.

ماده 20- دبیرخانه مرکز باید یک نسخه از پاسخ خوانده و ضمایم آن را به خواهان ابلاغ کند.

ماده 21- هرگونه ادعای متقابل خوانده باید همراه با پاسخ به درخواست داوری مطرح گردد پاسخ به درخواست داوری باید حاوی نکات ذیل باشد.

الف- توضیح ماهیت اختلاف و اوضاع و احوالی که منجر به ادعای متقابل شده است .

ب – تعیین خواسته متقابل و در صورت امکان تقویم آن

ماده 22- خواهان باید ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ دعوی متقابل پاسخ خود را به دبیرخانه مرکز تسلیم کند. دبیرخانه می تواند این مهلت را به تقاضای خواهان تمدید کند.

فصل ششم: آثار موافقت نامه داوری:

ماده 23- در کلیه مواردی که رسیدگی به اختلاف به مرکز داوری ارجاع می شود, رسیدگی طبق مقررات لازم الاجرا در زمان درخواست داوری به عمل خواهد آمد.

ماده 24- چنانچه خوانده از پاسخ به درخواست داوری مطابق ماده 18 آئین نامه امتناع کند, در صورتی که هیات امناء مرکز احراز کند که ظاهراً موافقت نامه داوری بین طرفین منعقد شده است, داوری ادامه خواهد یافت, بدون اینکه تصمیم هیات امناء در مورد وجود ظاهری موافقت نامه داوری مانع طرح ایرادات راجع به وجود یا اعتبار موافقت نامه داوری نزد مرجع داوری گردد. در این صورت اتخاذ هرگونه تصمیم نهائی در باره صلاحیت با مرجع داوری است چنانچه هیات امناء مرکز وجود ظاهری موافقت نامه داوری را احراز نکند عدم امکان ادامه داوری از طرف دبیرخانه مرکز به طرفین ابلاغ می شود, در این صورت هریک از طرفین می تواند اتخاذ تصمیم در مورد وجود یا فقدان موافقت نامه داوری را از دادگاه صلاحیتدار تقاضا کند.

ماده 25- چنانچه هر یک از طرفین دعوا قبل از تشکیل مرجع داوری نسبت به وجود موافقت نامه داوری , اعتبار یا حوزه شمول آن ایراد کند , تصمیم گیری در مورد ایراد مطروحه با هیات امناء مرکز داوری خواهد بود, بدون اینکه تصمیم هیات امناءمانع طرح ایراد نزد مرجع داوری باشد . درصورتی که هیات امناء ایراد را وارد تشخیص دهد, عدم امکان ادامه داوری از طرف دبیرخانه مرکز به طرفین ابلاغ می شود, در این صورت هریک از طرفین می تواند اتخاذ تصمیم در مورد وجود یا فقدان ایراد را از دادگاه صلاحیتدار تقاضا کند.

ماده 26- عدم شرکت طرفین در جلسات داوری یا هریک از مراحل آن مانع جریان داوری نخواهد بود, مرجع داوری می تواند با ادامه رسیدگی بر اساس مدارک موجود مبادرت به صدور رای نماید.

ماده 27 – ادعای فقدان یا بی اعتباری قرارداد اصلی رافع صلاحیت مرجع داوری نیست مشروط براینکه مرجع داوری اعتبار موافقت نامه داوری را احراز کند, حتی اگر قرارداد اصلی وجود نداشته و یا باطل باشد مرجع داوری می تواند در باره حقوق طرفین رسیدگی کرده و نسبت به ادعاها و ایرادات آنها اتخاذ تصمیم کند.

 

 

 

فصل هفتم: مرجع داوری

ماده 28 – داور باید مستقل از طرفین باشد و در طول داوری نیز استقلال خود را حفظ کند.

ماده 29- شخصی که قراراست به عنوان داور انتخاب شود باید قبل از انتخاب یا تایید انتخاب او توسط هیات امناء مرکز اعلامیه مکتوبی مبنی بر استقلال خود امضاء کند وی مکلف است هر واقعیت یا اوضاع و احوالی را که ممکن است طرفین را نسبت به استقلال او دچار تردیدکند به دبیرخانه مرکز اعلام نماید دبیرخانه این اطلاعات را به صورت کتبی به طرفین اطلاع داده و مهلتی را جهت اظهار نظر آنها تعیین می کند..

ماده 30- داور مکلف است هر واقعیت یا اوضاع و احوالی از نوع مذکور در ماده 28 آئین نامه را که در جریان داوری حادث شود فوراً به صورت مکتوب به دبیرخانه مرکز و طرفین اعلام کند.

ماده 31- تصمیم هیات امناء مرکز در مورد انتخاب , تائید, جرح یا تعویض داور قطعی است هیات مکلف به اعلام دلایل تصمیم خود نمی باشد.

ماده 32-داور مکلف است بعداز قبول سمت وظایف خود را مطابق مقررات این آئین نامه انجام دهد.

ماده 33- تعیین تعداد داوران بر عهده طرفین اختلاف است در صورت عدم تعیین دعوی به داوری واحد منتخب مرکز ارجاع خواهد شد.

ماده 34- چنانچه طرفین توافق کرده باشند که داور منفرد به اختلافات رسیدگی کند باید با توافق داور منفرد را از میان اسامی مندرج در فهرست های دوران تخصصی مرکز انتخاب کرده وبه منظور تائید به هیات امناء مرکز معرفی کنند.

در صورتی که طرفین نتوانند ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ درخواست داوری به خوانده در مورد انتخاب داور منفرد به توافق برسند، هیات امناء مرکز به تقاضای دبیرخانه داور منفرد را تعیین خواهد کرد.

ماده 35ـ درمواردی که باید سه داور به اختلاف رسیدگی کنند هر یک از خواهان و خوانده حسب مورد باید ضمن درخواست داوری یا پاسخ به آن داور اختصاصی خود را از میان اسامی مندرج در فهرست های تخصصی مرکز انتخاب کرده و به منظور تایید به هیات امناء مرکز معرفی کنند چنانچه هر یک از طرفین ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ درخواست داوری به خوانده داور خود را تعیین و قبولی وی را تحصیل نکند ،‌نصب داور طرف یا طرفین مستنکف با هیات امناء مرکز خواهد بود انتخاب داور ثالث (سرداور) با داوران اختصاصی می باشد در صورتی که داوران منتخب نتوانند ظرف بیست روز از تاریخ انتخاب در مورد سرداور از میان اسامی مندرج در فهرست های تخصصی مرکز توافق کرده و قبولی وی را تحصیل کنند هیات امناء مرکز به درخواست دبیرخانه داور ثالث را تعیین خواهد کرد.

ماده 36- دبیرکل مرکز می تواند به تقاضای خواهان، خوانده یا داوران منتخب مهلت مناسبی علاوه بر مهلت های مقرر در ماده 34 به منظور انتخاب داوران اختصاصی یا سرداور به آنها اعطاء کند.

ماده 37- در مواردی که هر یک از طرفین دعوا اعم از خواهان یا خوانده متعدد با شند و اختلاف هم باید به هیات داوری سه نفره ارجاع شود خواهان های متعدد باید متفقاً یک داور و خواندگان متعدد نیز یک داور برای تایید به هیات امناء مرکز معرفی نمایند در صورتی که خواهان یا خواندگان متعدد ظرف مهلت مقرر درماده 34 داور خود را انتخاب و معرفی نکنند هیات امناء‌مرکز همه اعضای مرجع داوری را منصوب و یکی از ایشان را به عنوان رئیس هیات تعیین می نماید.

فصل هشتم : نصب و تایید داور

ماده 38- هیات امناء مرکز در تائید یا نصب داور باید کلیه شرایط قانونی مقرر برای تصدی سمت داوری و همچنین در دسترس بودن و توانایی شخص برای اداره داوری مطابق مقررات این آئین نامه را در نظر 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:


  • درباره ما

    موسسه حقوقی فقیه نصیری در بهار سال هشتاد و هشت به همکاری سه نفر از وکلای پایه یکم دادگستری ، عضو کانون وکلای دادگستری استان مازندران ، به مدیریت عاملی آقای البرز فقیه نصیری، ریاست آقای احسان فقیه نصیری و نائب رئیسی آقای گودرز فقیه نصیری(با بیش از دو دهه فعالیت در این عرصه) تحت ...

  • ارتباط با ما

    نشانی: چالوس، مقابل دادگستری، ساختمان وکلا، طبقه اول، واحد سوم

    تلفن: 01152255455 , 01152254080